DIGNITANA FORTSÄTTER VÄXA I USA MED ÅTTA NYA AVTAL

Files for download
Dignitana Release - wkr0006.pdf

Lund 11 oktober, 2017 - Dignitana AB, expert inom medicinsk kylningsteknik och tillverkare av skalpkylningssystemet DigniCap®, tillkännagav i dag att Florida Cancer Specialists (FCS), den största oberoende kliniken inom onkologi/hematologi i USA, kommer att erbjuda DigniCap® till patienter på ytterligare åtta av sina medicinska anläggningar.

Florida Cancer Specialists har huvudkontor i Fort Myers och har över 200 läkare och 160 sjuksköterskor och läkarassistenter som ger cancervård på nästan 100 FCS-kliniker. DigniCap® Scalp Cooling System är sedan tidigare tillgängligt på tre FCS-kliniker.

Med dessa nya tillägg kommer DigniCap® att finnas tillgängligt på 103 cancerkliniker i 21 stater vilket hjälper tusentals patienter i USA varje år att minimera håravfall orsakat av cellgifter.

Följande Florida Cancer Specialists-kliniker kommer nu att erbjuda DigniCap® Scalp Cooling System:

Jacksonville, Florida

Jacksonville Beach, Florida

Fleming Island, Florida

Jacksonville, Florida

Jacksonville, Florida

St. Augustine, Florida

Jacksonville, Florida

Middleburg, Florida

"Vi är stolta över att även dessa Florida Cancer Specialists-kliniker kommer att ansluta sig till Dignitana-listan över prestigefyllda anläggningar som nu erbjuder skalpkylning genom sina cancervårdssystem", säger William Cronin, CEO för Dignitana, Inc. "Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med det erfarna kliniska teamet hos Florida Cancer Specialists för att ge skalpkylning till patienter över hela Florida."

När bröstcancer uppmärksammas under oktober månad står det klart att skalpkylning som metod har etablerat sig i USA och är nu på väg att bli en vanlig medicinsk procedur. DigniCap® är det första och enda FDA-godkända skalpkylningssystemet som får användas vid behandling av fasta cancertumörer. Numera kan medicinska anläggningar i USA använda DigniCap® för att minska håravfall hos patienter som behandlas för cancer i prostata, äggstockar, livmoder och andra vävnader. Detta expanderar den potentiella räckvidden för enheten till cirka 800 000 cancerpatienter årligen (cancer.org).


Företagskontakt                                                                      Presskontakt                                                 

Johan Ericsson                                                                          Anja Trägårdh                                             

Verkställande direktör                                                                Trägårdh Kommunikation                                                             

046-16 30 92                                                                              0709-346664

johan.ericsson@dignitana.se                                                     anja@tragardhkommunikation.se


Om Dignitana AB (publ)
Dignitanas affärsidé är att utveckla, tillverka och marknadsföra den medicintekniska skalpkyliningsprodukten DigniCap® vilken reducerar håravfall vid cellgiftsbehandling för olika sorters solida cancertumörer. Bolagets säte ligger i Lund. Dignitanas aktier handlas på Nasdaq First North Stockholm med Erik Penser Bank som Certified Adviser. www.dignitana.se

Om skalpkylningssystemet DigniCap®
Dignitanas huvudprodukt - DigniCap® - är ett patenterat skalpkylningssystem med syfte att eliminera eller kraftigt reducera håravfall för patienter som genomgår cytostatikabehandling. DigniCap® erbjuder skalpkylning med jämn kyla, hög effektivitet, säkerhet och acceptabel komfort. www.dignicap.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Dignitana AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 oktober 2017 kl 08:00 CET.