DIGNITANA VÄXER I ITALIEN och startar dotterbolag

Files for download
Dignitana Release - wkr0006.pdf

Dignitana AB registrerade idag Dignitana Srl (Società a responsabilità limitata) i Italien. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Dignitana AB och kommer att fungera under ledning av Dignitana AB. Registreringen av Dignitana Srl möjliggör för Dignitana att tillhandahålla hårbottenkylning tjänster till sjukvårdsenheter i hela Italien. Härigenom kan Dingitana möta det ökande antalet ansökningar om hårbottenkylning tjänster vid nya medicinska centra. Dignitana kan nu som en konsekvens av registreringen av det italienska dotterbolaget nu också tecknat nya kontrakt avseende tre skalpkylningsmaskiner som nu ska installeras i Italien.   

"Vi är glada att vi nu har registrerat Dignitana Srl. Det är Dignitana AB:s senaste dotterbolag och vi ser fram emot den positiva inverkan det kommer ha att på service, kvalitet och effektivitet som vi erbjuder våra kunder ", säger William Cronin, VD för Dignitana AB. "Vår fortsatta expansion på den internationella marknaden gör det möjligt för oss att erbjuda den senaste patientcentrerade tekniken till en ständigt växande befolkning, medan vi uppmärksammar en av de mest fruktade biverkningarna av dagens mest avancerade behandlingsalternativ."

Hittills har håravfall ansetts vara en oundviklig bieffekt av kemoterapi och fortsätter att fungera som en ovälkommen påminnelse om sjukdomen hos cancerpatienter och deras vårdgivare. Uppskattningsvis avstår 10 till 15 procent av patienterna föreskriven kemoterapi av rädsla för att förlora håret. Erbjuds patienten hårbottenkylning i ökad omfattning leder det till stora avancemang inom cancervårdsområdet.

Enligt Världshälsoorganisationen rapporteras mer än 3,7 miljoner nya fall av cancer över hela Europa varje år. Det utgör den näst högsta dödsorsaken. För varje 100 000 italiensk invånare diagnostiseras mer än 278 cancer, enligt World Cancer Research Fund. Bröstcancer fortsätter att vara den vanligaste diagnosen bland europeiska kvinnor, med Italien som nummer 12 bland de 20 största länderna med flest bröstcancerdiagnoser.

Denna information är sådan information som Dignitana AB är skyldig att offentliggöra enligt EU: s marknadsmissbruksförordningen. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 juli 2018 kl 08.00 CET.


För mer information kontakta:

William Cronin, CEO, Dignitana AB bill.cronin@dignitana.com     +1 469-917-5555

Mikael Wahlgren, vice verkställande direktör, Dignitana AB mikael.wahlgren@dignitana.com   +46 709 33 72 20


Om Dignitana AB 

Dignitana AB är världsledande inom kliniskt avancerad hårbottenkylteknik. Företaget tillverkar DigniCap® Cooling System, en patenterad medicinsk kylanordning som ger cancerpatienter möjligheten att minimera håravfall under kemoterapi. FDA godkänd sedan 2015, erbjuder DigniCap kontinuerlig kylning med hög effektivitet, säkerhet och acceptabel patientkomfort. Dignitana AB är noterat på Nasdaq First North Stockholm i Sverige med huvudkontor i Lund och verksamheter i Dallas, Texas i USA. Företagets dotterbolag är Dignitana, Inc. i USA och Dignitana Srl i Italien. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare. Läs mer på www.dignitana.se and www.dignicap.com.