DIGNITANA FORTSÄTTER VÄXA I USA – TECKNAR TIO NYA AVTAL

Kort efter att Dignitana fått ett utökat godkännande från amerikanska FDA kan bolaget meddela att tio nya cancerkliniker valt att ta in företagets skalpkylningsteknik DigniCap®

Files for download
Dignitana Release - wkr0006.pdf

Lund 10 juli, 2017 - Dignitana AB, expert inom medicinsk kylningsteknik och tillverkare av skalpkylningssystemet DigniCap®, kan i dag tillkännage tio nya avtal med cancerkliniker på den amerikanska marknaden.

De nya klinikerna som nu kommer att erbjuda DigniCap® är:

St. Jude Medical Center Virginia K Crosson Infusion Center, Fullerton, Kalifornien

Sutter Health California Pacific Medical Center, San Francisco, Kalifornien

UCHealth Memorial Hospital Central, Colorado Springs, Colorado

UCHealth Memorial Hospital North, Colorado Springs, Colorado

Mayo Clinic Jacksonville, Jacksonville, Florida

University of Miami - Kendall, Miami, Florida

Illinois Cancer Specialists, Arlington Heights, Illinois

Oncology and Hematology Specialists, Carol G. Simon Cancer Center, Morristown, New Jersey

Long Island Jewish Medical Center, New Hyde Park, New York

Texas Health Presbyterian Hospital Plano, Plano, Texas

De nya avtalen kommuniceras endast dagar efter att det amerikanska läkemedelsverket US Food and Drug Administration (FDA) meddelat om ett utökat godkännande för användningen av Dignitanas medicinska teknik på patienter i USA som får cellgiftsbehandling för solida cancertumörer. Tidigare har FDA-godkännandet endast omfattat behandling av bröstcancerpatienter. Nu kan kliniker och sjukhus i USA använda DigniCap® för att minska håravfall hos kvinnor och män som behandlas för solida cancertumörer i bröst, prostata, äggstockar, livmoder, lungor och andra vävnader.

”Vår marknad i USA har med det nya FDA-beslutet utvidgats väsentligt”, säger Johan Ericsson, VD på Dignitana AB. ”Vi arbetar metodiskt för att fler cancerkliniker ska välja att ta in DigniCap® och är glada över att nu kunna tillkännage tio nya avtal med kliniker som ser fördelen med att kunna erbjuda vår teknik.”

På Dignitanas huvudmarknad USA uppstår cirka 255 000 nya fall av bröstcancer varje år och 800 000 diagnostiseras årligen med solida cancertumörer (cancer.org). Cirka 60 procent av bröstcancerfallen och cirka 50 procent av övriga solida cancertumörfall beräknas ha förutsättningar att kunna genomgå skalpkylningsbehandling. Dignitana uppskattar att totalvärdet på skalpkylningsmarknaden för bröstcancer därmed uppgår till cirka 275 miljoner US dollar per år och för solida tumörer till ytterligare cirka 435 miljoner US dollar per år.

För att förtydliga de siffror som nämndes i pressmeddelandet den 3 juli, med hänsyn till nuvarande marknadsandel, produktkännedom och tillväxttrender bedömer Dignitana att den amerikanska marknaden för skalpkylning som ligger närmast inom räckhåll har ett värde på cirka 50 miljoner US dollar per år för bröstcancer. Motsvarande marknad för resterande solida tumörer beräknas ha ett värde på cirka 140 miljoner US dollar per år.

I USA finns DigniCap® tillgängligt på mer än 87 cancerkliniker i 21 stater, vilket hjälper tusentals patienter varje år att minimera håravfall orsakat av cellgifter.


Företagskontakt                                                                Presskontakt                                                  

Johan Ericsson                                                                   Anja Trägårdh                                             

Verkställande direktör                                                         Trägårdh Kommunikation                                                              

+46 46 16 30 92                                                                 +46 709 346664

johan.ericsson@dignitana.se                                             anja@tragardhkommunikation.se


Om Dignitana AB (publ)
Dignitanas affärsidé är att utveckla, tillverka och marknadsföra den medicintekniska skalpkyliningsprodukten DigniCap® vilken reducerar håravfall vid cellgiftsbehandling för olika sorters solida cancertumörer. Bolagets säte ligger i Lund. Dignitanas aktier handlas på Nasdaq First North Stockholm med Erik Penser Bank som Certified Adviser. www.dignitana.se

Om skalpkylningssystemet DigniCap®
Dignitanas huvudprodukt - DigniCap® - är ett patenterat skalpkylningssystem med syfte att eliminera eller kraftigt reducera håravfall för patienter som genomgår cytostatikabehandling. DigniCap® erbjuder skalpkylning med jämn kyla, hög effektivitet, säkerhet och acceptabel komfort. www.dignicap.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Dignitana AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 juli 2017 kl 08:00 CET.