Nyemissionen i Dignitana tecknades fullt ut och bolaget tillförs 42,6 MSEK

Lund, Sverige - 29 december, 2017 - Teckningsperioden för Dignitana ABs (”Dignitana” eller ”Bolaget”) nyemission med företrädesrätt för Bolagets aktieägare löpte ut den 22 december 2017 och det slutliga utfallet visar att företrädesemissionen tecknades till omkring 94 procent med stöd av teckningsrätter. Resterande del, motsvarande ca 6 procent, har tecknats utan stöd av teckningsrätter. Dignitana har mottagit anmälningar om teckning utan stöd av teckningsrätter avseende totalt 9 570 189 aktier, motsvarande ca 20,1 MSEK. Totalt tecknades företrädesemissionen till ca 141 procent och Bolaget tillförs ca 42,6 MSEK före emissionskostnader.

Tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter har genomförts i enlighet med de principer som angivits i prospektet som upprättats med anledning av Företrädesemissionen och som offentliggjordes den 6 december 2017. Besked om tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter kommer inom kort att skickas till dem som tilldelats aktier.

Genom Företrädesemissionen kommer Dignitanas aktiekapital att öka med 20 274 112,00 kronor till 40 548 224,00 kronor. Antalet aktier kommer att öka med 20 274 112 till 40 548 224 aktier. När Företrädesemissionen är registrerad kommer BTA att bokas om till aktier. De nya aktierna beräknas tas upp till handel på Nasdaq First North i början av januari 2018.

Erik Penser Bank AB är finansiell rådgivare och Advokatfirman Delphi är legal rådgivare i samband med nyemissionen.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Dignitana AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 december 2017 kl 19.30 CET.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Semmy Rülf
Styrelseordförande, Dignitana AB (publ)

Telefon: 0709-312730
E-post: semmy.rulf@dignitana.se


Om Dignitana AB (publ)
Dignitanas affärsidé är att utveckla, tillverka och marknadsföra den medicintekniska skalpkyliningsprodukten DigniCap® vilken reducerar håravfall vid cellgiftsbehandling för olika sorters solida cancertumörer. Bolagets säte ligger i Lund. Dignitanas aktier handlas på Nasdaq First North Stockholm med Erik Penser Bank som Certified Adviser. www.dignitana.se

Om skalpkylningssystemet DigniCap®
Dignitanas huvudprodukt - DigniCap® - är ett patenterat skalpkylningssystem med syfte att eliminera eller kraftigt reducera håravfall för patienter som genomgår cytostatikabehandling. DigniCap® erbjuder skalpkylning med jämn kyla, hög effektivitet, säkerhet och acceptabel komfort. www.dignicap.com