Dignitana utser Catarina Mård Löwenadler till VD

Styrelsen för Dignitana AB utser Catarina Mård Löwenadler till ny VD på Dignitana. Hon har lång erfarenhet från ledande positioner inom både medtech och försäljning och tillträder som VD vid årsstämman i maj.

Bolaget meddelar att Magnus Blixt som tidigare utsetts till VD väljer att inte tillträda rollen på grund av personliga skäl.

Files for download
Dignitana Release - wkr0006.pdf

“Vi välkomnar Catarina som med sin erfarenhet och kompetens kommer att ta Dignitana in i nästa tillväxtfas där fokus ligger på snabbare expansion och ökad lönsamhet,” säger Klas Arildsson, styrelseordförande i Dignitana AB.

Catarina Mård Löwenadler har en bakgrund inom medtech och försäljning, bl.a. som CEO för Empower Health Care Solutions som utvecklar internationell referensdata för kliniska studier och ersättningsmodeller (reimbursement) i USA.

Idag är Catarina Vice President för Global Business Development för Ottobock, ett internationellt ortopedtekniskt bolag. Hon har tidigare haft flera roller på Ikea of Sweden inklusive VP Range & Supply och vice VD. I grunden är Catarina Mård Löwenadler auktoriserad Ortopedingenjör från Jönköping Universitet och bor i Växjö.

“Jag är mycket glad över möjligheten att få vara med och leda Dignitanas fortsatta tillväxtresa. Det finns ett stort behov av skalpkylning världen över och jag hoppas att mina erfarenheter kan bidra till att öka värdet för både patienter, bolag och aktieägare,” säger Catarina Mård Löwenadler.


För mer information kontakta

Klas Arildsson, Styrelseordförande i Dignitana AB, klas.arildsson@dignitana.com

Melissa Bourestom, VP Corporate Communications,  melissa.bourestom@dignitana.com  +1 469-518-5031


Om Dignitana AB (publ)

Dignitana AB är världsledande inom kliniskt överlägsen skalpkylningsteknologi.  Företaget tillverkar DigniCap® Scalp Cooling System, ett patenterat medicinskt skalpkylningssystem som ger cancerpatienter möjlighet att minimera håravfall under cytostatikabehandling. DigniCap har haft FDA-godkännande sedan 2015 för att ge kontinuerlig skalpkylning med hög effektivitet, säkerhet och patientkomfort. Internationellt uppmärksammad som en livskvalitetshöjande behandling för cancerpatienter, uppfanns DigniCap Scalp Cooling System 1999 av en svensk onkologisjuksköterska och har funnits i Europa sedan 2001. Dignitana AB är noterat på Nasdaq First North Stockholm i Sverige med huvudkontor i Lund, Sverige och US verksamhet i Dallas, Texas i USA. Företagets dotterbolag är Dignitana, Inc. i USA och Dignitana S.r.l. i Italien. För mer information: www.dignitana.se och www.dignicap.comRedeye AB är Certified Adviser, +46 8 121 576 90, certifiedadviser@redeye.se www.redeye.se