Dignitana förstärker europeiskt fokus med ny Regional Director

Dignitana AB meddelar att bolaget har utnämny Scott McGovern till Regional Director i Europa. Scott har arbetat med Dignitana i många år I rollen som bolagets agent i Storbritannien. Han är en erfaren teamledare och har en gedigen bakgrund från att marknadsintroduktion, försäljning och distribution av innovativ medicinsk utrustning i Storbritannien och Irland, senast arbetar han som chef för Nisus Medical och dessförinnan som försäljningschef för Hospira Infusion System. Han tillträder sin nya roll som ledare för Dignitanas europeiska team omedelbart.

"Scotts ingående kunskap om vår produkt och vårt bolag gör det möjligt för honom att snabbt komma igång när vi nu ökar försäljningsinsatserna i Europa," säger William Cronin, CEO på Dignitana. "Vi ser fram emot en betydande tillväxt i regionen när han delar med sig av sin entusiasm för och expertis inom skalpkylning utanför Storbritannien."

Scott arbetade nyligen som chef för Nisus Medical för standardiserad kemoterapi arbetshälsa och säkerhet i NHS och privat sjukvård och han var tidigare försäljningschef för Hospiras infusionsavdelning i onkologi i hela Storbritannien, Irland och EMEA.

"Den nya DigniCap Delta-enheten är mer framgången för patienterna och gör det kliniska handhavandet vid skalpkylning mycket mindre tidskrävande," säger Scott McGovern. "Jag är oerhört imponerad av den unika termoelektriska kyltekniken som driver Delta-systemet samt DigniCap Cooling Wrap (kyl-linda) som är utformad för att passa varje patients hårbotten för maximalt resultat och förbättrad infektionsprevention; inte minst när oron för detta på kliniska sjukvårdsanläggningar globalt. Jag är mycket glad att min roll nu utvidgas utanför Storbritannien för att introducera fördelarna med DigniCap på de europeiska marknaderna."

Sverige-baserade Dignitana är världsledande inom innovatiov skalpkylningsteknologi. och DigniCap Scalp Cooling System finns i 40 länder runt om i världen.För mer information kontakta

Melissa Bourestom, VP Corporate Communications melissa.bourestom@dignitana.com  +1 469-518-5031


Om Dignitana AB (publ)Dignitana AB är världsledande inom kliniskt överlägsen skalpkylningsteknologi.  Företaget tillverkar DigniCap® Scalp Cooling System, ett patenterat medicinskt skalpkylningssystem som ger cancerpatienter möjlighet att minimera håravfall under cytostatikabehandling. DigniCap har haft FDA-godkännande sedan 2015 för att ge kontinuerlig skalpkylning med hög effektivitet, säkerhet och patientkomfort. Internationellt uppmärksammad som en livskvalitetshöjande behandling för cancerpatienter, uppfanns DigniCap Scalp Cooling System 1999 av en svensk onkologisjuksköterska och har funnits i Europa sedan 2001. Dignitana AB är noterat på Nasdaq First North Stockholm i Sverige med huvudkontor i Lund, Sverige och verksamhet i Dallas, Texas i USA. Företagets dotterbolag är Dignitana, Inc. i USA och Dignitana S.r.l. i Italien. För mer information: www.dignitana.se och www.dignicap.comRedeye AB är Certified Adviser, +46 8 121 576 90, certifiedadviser@redeye.se www.redeye.se