DIGNITANA UTSER WILLIAM CRONIN TILL NY VD

Files for download
Dignitana Release - wkr0006.pdf

Lund 22 november, 2017 - Dignitana AB, expert inom medicinsk kylningsteknik och tillverkare av skalpkylningssystemet DigniCap®, meddelar i dag om förändringar gällande VD-posten för moderbolaget.  

Som ett led i en tydligare satsning på den amerikanska marknaden har styrelsen i Dignitana AB beslutat att utse William Cronin som ny VD för bolaget. Cronin är i dag CEO för dotterbolaget Dignitana Inc. Han tillträder sin nya roll under första kvartalet 2018.

Nuvarande VD Johan Ericssons träder av sin post när William Cronin har tagit vid under första kvartalet 2018. Därefter kommer Ericsson att övergå till rollen som platschef för den kvarstående verksamheten i Lund fram till att hans anställningsavtal avslutas den 31 maj 2018.

Semmy Rülf, styrelseordförande i Dignitana AB, kommenterar:

”VD-skiftet är en naturlig utveckling nu när bolaget påbörjat en process att flytta över de flesta operativa funktionerna till dotterbolaget Dignitana Inc i Dallas, Texas. Johan har gjort ett mycket bra arbete med att vidareutveckla och förbättra det nuvarande DigniCap-systemet samt lägga en grund för framtida produktutveckling och produktion. Vidare är styrelsen övertygad om att William Cronin är rätt person för att utföra Dignitanas långsiktiga strategi om att växa framgångsrikt.”


För ytterligare information vänligen kontakta:

Semmy Rülf
Styrelseordförande, Dignitana AB (publ)

Telefon: 0709-312730
E-post: semmy.rulf@dignitana.se


Om Dignitana AB (publ)
Dignitanas affärsidé är att utveckla, tillverka och marknadsföra den medicintekniska skalpkyliningsprodukten DigniCap® vilken reducerar håravfall vid cellgiftsbehandling för olika sorters solida cancertumörer. Bolagets säte ligger i Lund. Dignitanas aktier handlas på Nasdaq First North Stockholm med Erik Penser Bank som Certified Adviser. www.dignitana.se

Om skalpkylningssystemet DigniCap®
Dignitanas huvudprodukt - DigniCap® - är ett patenterat skalpkylningssystem med syfte att eliminera eller kraftigt reducera håravfall för patienter som genomgår cytostatikabehandling. DigniCap® erbjuder skalpkylning med jämn kyla, hög effektivitet, säkerhet och acceptabel komfort. www.dignicap.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Dignitana AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 november 2017 kl 12:45 CET.