Avtal med partner i Chile och order om fyra system

Dignitana  

  • Tecknar avtal med partner i Chile
  • Order om fyra system till Chile

Dignitana har sålt fyra (4) system till marknaden i Chile.

Files for download
Dignitana Release - wkr0006.pdf

Bolaget har sedan ett år en referenskund på en klink i Santiago, Chile (http://www.clinicasantamaria.cl/), som ett led i det stora intresset på marknaden i Chile väljer man nu gå vidare med att etablera en partner i landet.

VD Martin Waleij kommenterar:

”Dignitana har beslutat lägga mer fokus på marknaderna i Syd Amerika när vi har erhållit FDA godkännande i USA, men väljer att gå vidare med en lokal partner i Chile för att kunna möta det stora intresset.

”Vårt huvudfokus ligger på lansering i Europa och Asien samt vår regulatoriska processer i USA och Japan, emellertid är intresset för vår produkt väldigt stort i regionen och vi har även sålt vårt första system i Brasilien i maj , vilket donerades av patienter till en klink i Sao Paolo.”

”Dignitana arbetar under 2012 med att ytterligare förstärka organisationen och genomför ett antal produktförbättringar i nära samarbete med två betydande industriella aktörer. Jag vill i sammanhanget poängtera att resultatet av ovanstående referensklink visar att produkten redan är mycket stabil vilket visas genom att genomföra en utvärdering av produkten utan en service partner på plats.”


For further information

Martin Waleij, CEO

Dignitana AB

Tel.: 46 733  93 70 76

martin.waleij@dignitana.se


Dignitana bedriver verksamhet inom området medicinteknik. Dignitana har utvecklat ett patenterat medicinskt kylningssystem, DigniCap™ som reducerar risken för håravfall vid kemoterapi.

DigniCap™ -systemet bidrar väsentligt till patienternas välbefinnande i en mycket svår situation. Det förmedlar en del i en positiv självvärdering, som tillsammans med genomförande av åtgärder för optimal livskvalitet och aktiv livsföring visats vara av stor betydelse.